Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi secretari de stat la…

Noi secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției și la Ministerul Justiției

Cabinetul de miniștri a numit în funcție, luni, 15 martie, cinci secretari de stat, trei la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției (MSMPS) și doi la Ministerul Justiției. Noii secretari de stat vor ocupa funcțiile pe perioada Guvernului în exercițiu.

Noii secretari de stat la MSMPS sunt Igor Curov, Denis Cernelea și Vasile Cușca. Igor Curov este directorul adjunct medical al Institutului de Medicină Urgentă.

„Igor Curov deține o vastă experiență în domeniul managementului sanitar. Pe parcursul ultimilor 15 ani a activat în mai multe funcții de conducere în cadrul Insitutului de Medicină Urgentă, în care a dat dovadă de capacități organizatorice și profesionale”, a declarat secretara de stat a MSMPS, Tatiana Zatâc, în cadrul ședinței Guvernului.

Denis Cernelea este directorul Departamentului de Triere COVID-19 al Spitalului Municipal Sfânta Treime”.

„Denis Cernelea și-a început activitatea în cadrul MSMPS, în calitate de consultant al direcției sănătate publică, imediat după rezidențiat. Ulterior a fost medic șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și director adjunct al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a spus Tatiana Zatâc.

Vasile Cușca este șeful Direcției politici de protecție a drepturilor persoanelor cu dizabilități din cadrul MSMPS.

„Vasile Cușca activează în cadrul MSMPS din anul 1999. A avut o creștere profesională, de la specialist principal la șef de direcție”, a declarat secretara de stat a MSMPS, Tatiana Zatâc.

Noii secretari de stat la Ministerul Justiției sunt Alexandru Pleșca și Tatiana Tverdun.

Alexandru Pleșca este directorul adjunct al Inspectoratului Național de Probațiune, iar Tatiana Tverdun este șefa Direcției avizare acte normative din cadrul Ministerului Justiției.

Noii secretarii de stat vor ocupa funcțiile pe perioda Guvernului în exercițiu.