Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi demisii și numiri. MAI,…

Noi demisii și numiri. MAI, MJ și MIDR au noi secretari de stat

Sursa foto: Captură Privesc.eu

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 12 aprilie, numirea a trei secretari de stat și două eliberări din funcție. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Justiției (MJ) și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) au noi secretari de stat.

Vladislav Cojuhari, șeful Direcției politici de prevenire și combatere a criminalității din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a fost numit în funcția de secretar general adjunct al MAI. În perioada 2015 – 2017, el a fost șef adjunct al Centrului de analiză a al Inspectoratului național de investigații a IGP. În anii 2014 – 2015, Cojuhari a deținut funcția de șef al secției analiza tactică a Centrul de analiză a informațiilor al Inspectoratului național de investigații a IGP.

„Se propune numirea domnului Vladislav Cojuhari în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne din data de 12 aprilie 2023. Domnul Cojuhari este un specialist valoros al echipei Ministerului Afacerilor Interne. Este absolvent al Academiei „Ștefan cel Mare”. Este licențiat în drept și are o experiență de circa 19 ani, deținând funcții importante în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv de conducere (…)”, a declarat ministra de Interne, Ana Revenco, în ședința Guvernului.

Tot astăzi, Stanislav Copețchi a fost desemnat în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiției.

„Se propune numirea domnului Stanislav Copețchi în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției din data de 13 aprilie 2023. Domnul Copețchi este licențiat în drept, cu experiență profesională de peste 13 ani. este jurist, avocat, doctor în drept, iar din anul 2016 activează în calitate de conferențiar universitar. Dumnealui a activat ca jurist și avocat în cadrul mai multor companii, asociații de consultanță juridică și a fost un membru activ al mai multor grupuri de lucru, inclusiv pe platforma Ministerului Justiției cu privire la perfecționarea legislației penale și procesual penale (…)”, a spus ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Iar Ghenadie Marian a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Propunem numirea domnului Ghenadie Marian în funcția de secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe domeniul transportului, începând cu data de 13 aprilie 2023… Domnul Marian activează în serviciul public din 2016 în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Pe parcursul activității dânsului a gestionat diferite dosare tematice privind cooperarea R. Moldova cu UE (…)”, a spus Lilia Dabija, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Guvernul a acceptat cererea de demisie a lui Mircea Păscăluță, secretarul de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, precum și cea a șefei adjuncte a Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, Aliona Castraveț.