Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Natalia Morari își anunță candidatura…

Natalia Morari își anunță candidatura la funcția de președinte al R. Moldova

Captură de ecran/Privesc.eu

Jurnalista Natalia Morari a anunțat că va candida la funcția de președinte al R. Moldova. Aceasta a declarat joi, 18 iulie, că va participa în calitate de candidată independentă.

„Nu am urmărit o carieră politică, dar înțelegerea faptului că actualii candidați nu vor aduce schimbări m-a determinat să acționez. Am decis să îmi înaintez candidatura la funcția de președinte, în calitate de candidat independent. Mi-am dedicat ani activi slujind vouă cinstit, devotat, sincer. Am greșit împreună cu voi și am adus la putere pe cei care astăzi distrug țara noastră. Vreau să corectez această greșeală. Trăiesc aici și nu mai am zece ani să aștept, la fel ca voi toți. Am o luat o decizie care a fost foarte grea pentru mine, ea este dictată de durerea profundă și dezamăgirea că anii trec, iar schimbările nu se văd (…)”, a spus Natalia Morari în cadrul unui briefing de presă.

Morari a „invitat”, în luna mai, partidele de opoziție pentru a discuta despre un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă. Atunci, „organzatoarea” evenimentului, Natalia Morari, a spus că crede că „cea mai bună strategie pentru campania prezidențială este un candidat unic, neafiliat politic, susținut de principalele forțe de opoziție (…) care, imediat după depunerea jurământului de către noul guvern, să-și dea demisia pentru a provoca noi alegeri prezidențiale, dar deja libere și corecte, la care ar putea participa toți actualii lideri ai opoziției, dar și Maia Sandu (…)”.

Totuși, la ceva timp după întrunire, cei prezenți și-au anunțat proprii candidați.

Jurnalista Natalia Morari a anunțat în septembrie 2021 că „se retrage pentru o perioadă” din Consiliul de administrare al postului TV8 și suspendă emisiunea politică pe care o realiza, după ce a anunțat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat și acuzat în dosare penale legate de fraude bancare și care după alegerile parlamentare din 11 iulie a fugit din R. Moldova. Aceasta nu a mai revenit la TV8, dar a moderat pentru ceva timp o emisiune la N4, lansând un canal de Youtube.

Veaceslav Platon a promovat în perioada 25 aprilie – 24 mai în jur de 84 de reclame pe pagina sa personale de Facebook și cea a concubinei Natalia Morari, cheltuind aproximativ 18 400 de euro. Doar pentru săptămâna 18 – 24 mai, Platon a cheltuit pentru promovarea reclamelor de pe cele două pagini 3100 de euro. Oligarhul distribuie în mare parte conținutul propagandistic furnizat de Natalia Morari, se arată într-un raport al organizației WatchDog.MD.