Principală  —  IMPORTANTE   —   MSMPS: „Laboratoarele publice din cadrul…

MSMPS: „Laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2″

Foto-simbol
Foto: Digi 24

După ce duminică, 3 ianuarie, în R. Moldova a fost confirmat un caz de COVID-19 la o persoană venită din Marea Britanie, acolo unde a fost depistată recent o nouă tulpină a virusului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat luni, 4 ianuarie, că, la moment, R. Moldova nu are capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2.

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2, însă la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor.”, susțin reprezentanții MSMPS.

Totodată, reprezentanții instituției au precizat că datorită suportului oferit de OMS, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale va achiziționa echipamentele necesare pentru diagnosticarea noii tulpini de coronavirus.

Duminică, 3 ianuarie, alte 179 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Marea Britanie).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 145.873.

Total teste efectuate – 744, dintre care primar – 657 şi repetat – 87.

Din numărul total de cazuri, 18  sunt lucrători medicali: medici- 3, asistenți medicali-13, personal auxiliar-2.