Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Modificări la hotărârea Guvernului cu…

Modificări la hotărârea Guvernului cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare

Sursa: Ministerul Sănătății al Republicii Moldova/Facebook

La inițiativa Ministerului Sănătății, au fost aprobate modificări la hotărârea Guvernului cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare. Scopul proiectului este divizarea prețului prin separarea serviciului de descriere a rezultatelor investigațiilor de diagnostic imagistic de celelalte servicii care formează tariful, explică Ministerul într-un comunicat de presă.

Documentul prevede completarea tarifelor existente pentru serviciile medicale: tomografia computerizată, angiografia prin tomografie computerizată, imagistica prin rezonanță magnetică, angiografia prin rezonanţă magnetică și radiografie, care includ deja descrierea rezultatului investigației, cu tarifele divizate – pentru serviciul medical fără descrierea rezultatului și tarifele pentru descrierea rezultatului.

Reprezentanții Ministerului precizează că prețurile investigațiilor de diagnostic imagistic nu sunt majorate, ci divizate.

De asemenea, proiectul prevede micșorarea tarifului la examinarea narcologică/psihiatrică a conducătorilor de vehicule şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere și reformularea denumirilor tarifelor ce țin de examinarea medicală a acestora.