Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, ar…

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, ar fi în pericol. Acesteia i-au fost tăiate pneurile de la mașină. Poliția investighează cazul

Sursa foto: NewsMaker

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat în mediul online, miercuri, 25 iunie, că pneurile de la mașină i-au fost tăiate. Ulterior, aceasta a mai declarat și într-o conferință de presă, din data de 27 iunie, că se simte amenințată și că a solicitat poliția în legătură cu cele întâmplate, dar făptașul nu a fost, încă, prins.

Fiind contactată de NewsMaker, Ala Nemerenco a declarat că se simte în pericol: „M-am adresat cu mai multe subiecte la poliție, nu doar cu acesta. (…) Deocamdată nu am ce să vă spun pozitiv. (…) Da, mă simt în pericol, am mai trecut prin aceasta și în 2019, este o amenințare”.

Totodată, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a confirmat pentru NewsMaker că investighează anumite acțiuni în care este vizată Ala Nemerenco.

În postarea făcută în mediul online, ministra a vorbit despre un nou val de informații false și denigratoare cu referire la faptul că anumiți prestatori de servicii medicale, din domeniul fertilizării in vitro, ar activa fără autorizații eliberate de Agenția de Transplant. 

Aceasta e explicat că în anul 2023 au intrat în vigoare modificările la Legea nr. 138/2012 privind sănătatea reproducerii și pentru punerea ei în aplicare era necesară adoptarea sau aprobarea unor norme de aplicare.

„Prin ordin de ministru a fost instituit organul care, conform legii, are atribuțiile și pârghiile legale necesare pentru finalizarea tuturor procedurilor. Actualmente, niciun prestator de servicii medicale de fertilizare in vitro din Republica Moldova, fie public sau privat, nu deține autorizație eliberată de Agenția de Transplant, urmând ca în perioada următoare toți prestatorii să se conformeze cerințelor noi”, a declarat Ala Nemerenco în postare.

Totodată, aceasta informa că, pentru anul 2024, CNAM a contractat servicii de fertilizare in vitro cu patru prestatori privați, și anume: SC „Repromed” SRL, SRL „Medpharmconsult”, ICS „Health Forever International” SRL  și SRL „Fertil Med”, care dețin toate documentele necesare, perfectate și prezentate în condiții egale, pentru contractarea și acordarea serviciilor respective în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare și condițiile de contractare.

„Eu știu ca până la alegeri lupta va fi grea. Sunt conștientă că s-au asociat toți cei obișnuiți cu ilegalități, cărora tăticii le-au lăsat funcții, spitale publice și private, cărora nu le este confortabilă solicitarea respectării cadrului legal, și au dus-o bine pe spinarea oamenilor. Cunosc din care traiectorii vin aceste atacuri”, a scris ministra.

În completare la postarea pe care a făcut-o, a adăugat și despre faptul că „la schimbarea cauciucurilor de iarnă pe cele de vară, meșterul i-ar fi arătat că erau tăiate toate patru”.