Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății anunță că 3…

Ministerul Sănătății anunță că 3 690 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova

În R. Moldova se înregistrează, în continuare, un număr sporit de cazuri de COVID-19. Săptămâna trecută, perioada 27 februarie – 5 martie, au fost confirmate 3 690 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu doar 12 cazuri mai puține față de săptămâna precedentă, și 15 decese, potrivit Ministerului Sănătății (MS).

De asemenea, conform autorităților din sănătate, săptămâna trecută în R. Moldova au fost administrate 1 126 de doze de vaccin împotriva COVID-19. În prezent, 1 076 626 de oameni sunt vaccinați cu schema completă.

Totodată, responsabilii din cadrul MS menționează că numărul cazurilor de gripă sezonieră și infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) este în descreștere. Astfel, au fost confirmate 62 de cazuri de gripă, cu 33% mai puține în comparație cu săptămâna trecută, 9 602 – IARCS, în descreștere cu 12,7% și 409 – infecții respiratorii acute severe (SARI).

„În ceea ce privește spitalizările din cauza infecțiilor respiratorii virale acute numărul acestora s-a redus cu 14,2%. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate cu IARCS 246 de persoane, iar cu gripă – 41. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Totodată, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 769 cazuri de gripă, 224 697 – IARCS și 9 341– SARI”, anunță MS.

Ministerul Sănătății menționează că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.