Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției…

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: NU a fost confirmată prezența tulpinii britanice de coronavirus

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice în R.Moldova. Reacția MSMPS vine după ce primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat luni, 15 martie, în cadrul ședinței serviciilor primăriei că: „avem confirmare de la MSMPS despre prezența noii tulpini britanice”.

MSMPS: Cu privire la prezența noii tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în R. Moldova, menționăm că laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele primelor zece probe care au fost expediate unui laborator din Berlin. Conform rezultatelor, nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice.

Urmează să fie expediate laboratorului din Berlin alte câteva probe, pentru a confirma veridicitatea unor teste efectuate într-un laborator privat din R.Moldova, care potrivit MSMPS are materialele speciale pentru depistarea noii tulpini, doar că folosește o altă metodă, decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Laboratoarele ANSP nu au echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină de coronavirus.