Membrii CEC au decis: 125 de milioane de lei – devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie
125 de milioane de lei. Acesta este devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, aprobat de către membrii Comisiei Electorale Centrale vineri, 30 aprilie.
Hotărârea adoptată de către CEC urmează să fie înaintată Guvernului în vederea identificării și alocării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
Reprezentanții Comisiei Electoare au postat joi, 29 aprilie, o notă informativă prin care au anunțat că membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit CEC, întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent.
Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM – ȘOR este neconstituțională, iar în aceste condiții în R. Moldova pot fi organizate și desfășurate alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care la 15 aprilie curent CC a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.
- ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională: starea de urgență instituită în R. Moldova este NECONSTITUȚIONALĂ. În aceste condiții Parlamentul poate fi dizolvat
- Mai poate sau nu Parlamentul ales la 24 februarie 2019 să se întrunească în ședințe și să adopte legi, după ce președinta R. Moldova a semnat decretul de dizolvare? Ce spune Constituția
După decizia CC, tot miercuri, la scurt timp președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și data la care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate – 11 iulie 2021.