Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Meciul dintre Sheriff Tiraspol și…

Meciul dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad se va disputa fără prezența suporterilor în tribune

Foto: Getty Images

Meciul dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad din cadrul Ligii Conferinței UEFA, care se va desfășura pe stadionul Zimbru din Chișinău pe data de 16 februarie, se va disputa fără prezența suporterilor în tribune, anunță Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) marți, 14 februarie.

Potrivit reprezentanților FMF, decizia a fost luată de către autoritățile R. Moldova.

„Aducem la cunoștință suporterilor care și-au procurat bilete la meci că își vor putea recupera banii în cel mai scurt timp. Cerem scuze amatorilor de fotbal pentru incomoditățile provocate”, anunță FMF.

Newsmaker.md a scris că „pe 14 februarie, fanii clubului de fotbal Partizan, care va juca împotriva Sheriff Tiraspol pe 16 februarie, nu au fost lăsați să intre în Moldova”.

Poliția de Frontieră a confirmat pentru Ziarul de Gardă că a interzis intrarea mai multor cetățeni străini în R. Moldova pentru că „nu întruneau toate condițiile de intrare”.

„Menționăm că mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei în R. Moldova, neavând documentele necesare în acest sens. Poliția de Frontieră precizează că în ultimele 24 de ore nu au fost reținuți cetățeni străini pe Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.

Anterior, Maia Sandu a susținut o conferință de presă privind situația de securitate a R. Moldova în care a dat detalii despre planurile rusești de destabilizare a R. Moldova. Potrivit președintei, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent și conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. 

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.