MEC a organizat prima rundă a programului de formare lingvistică dedicat cadrelor didactice din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale
Peste 100 de cadre didactice din întreaga țară au participat în perioada 11-13 octombrie la prima etapă a programului de formare lingvistică dedicat cadrelor didactice din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale, conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).
Programul este realizat în colaborare cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și are scopul de a îmbunătăți competențele în limba română ale profesorilor, contribuind astfel la integrarea acesteia în activitatea didactică.
Programul oferă 160 de ore de formare, ce includ module online și sesiuni cu prezență fizică. Conform MEC, o „atenție sporită” este acordată profesorilor din sudul țării, inclusiv UTA Găgăuzia, Taraclia și Ceadîr-Lunga, dar și celor din municipiul Chișinău.
„Vă mulțumim, dragi profesori, pentru că ați ales să investiți în creșterea dumneavoastră profesională și ați aplicat la această formare. Suntem siguri că acest program va aduce un plus valoare nu doar pentru dvs, dar și pentru elevii cărora vă dedicați zilnic. Scopul nostru este ca din această imersiune lingvistică să luați tot ce este mai bun și să o transpuneți în dimensiunea educațională”, a spus Valentina Olaru, Secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.
Programul se adresează unui număr de 400 de cadre didactice din toată țara, oferind o platformă „esențială” pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice și pedagogice.