Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Managerul unei întreprinderi municipale din…

Managerul unei întreprinderi municipale din Briceni riscă să fie revocat din funcție

Managerul Întreprinderii Municipale „Gospodăria Comunală Locativă” Briceni, Alexandru Malenco, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Despre aceasta a comunicat Autoritatea Națională de Integritate, astăzi, 11 noiembrie, într-un act de constatare din 29 octombrie 2020.

Potrivit ANI, în perioada martie 2016 – iulie 2020, Malenco, aflându-se în exercitarea funcției, ar fi emis 23 de acte administrative și juridice, care vizează persoana apropiată – soția, angajată în aceeași instituție. Actele se referă la acordarea concediilor, rechemarea din concedii și 13 acte privind premierea lucrătorilor.

Astfel, potrivit actului de constatare, inspectorul de integritate Victor Rența a constatat că, persoana supusă controlului nu a declarat conflictele de interese în care s-a aflat și nu le-a soluționat. 

„Subiectul vizat, exercitând funcția de manager, având interes personal rezultat din relațiile sale cu persoana apropiată – soția, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, manifestat prin nedeclararea în termenul legal a conflictelor de interese în care s-a aflat, admițând consumarea acestora prin încheierea/semnarea unor acte administrative în privința soției”.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea competentă pentru revocarea managerului din funcție.

Acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul Interdicțiilor al ANI.