Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   MAEIE este gazda reuniunii Dialogului…

MAEIE este gazda reuniunii Dialogului Strategic dintre R. Moldova și SUA

Intensificarea cooperării dintre R. Moldova și Statele Unite ale Americii(SUA) se va discuta în cadrul unei reunini dintre reprezentanții Ministerului de Externe și Integrării Europene (MAEIE) al R. Moldova și o delegație americană, miercuri, 15 martie, se anunță într-un comunicat al Ambasadei SUA.

„Dialogul strategic dintre Statele Unite și R. Moldova se va desfășura miercuri la Chișinău, după ce a fost relansat de secretarul de stat Antony Blinken și ministrul moldovean de externe Nicu Popescu la Washington în aprilie 2022.

Această reuniune reprezintă o oportunitate pentru Statele Unite și R. Moldova de a intensifica cooperarea noastră pe teme cheie, inclusiv creșterea oportunităților economice și a rezilienței energetice, promovarea statului de drept și a bunei guvernări, combaterea amenințărilor de securitate și cibernetice și dezvoltarea în continuare a legăturilor interumane”, se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, delegația americană include mai multe persoane din cadrul Guvernului Statelor Unite.

Printre acestea se enumeră: Dereck J. Hogan, asistentul adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice; Lisa Johnson, adjuncta principală a secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Internaționale pentru Narcotice și Aplicarea Legii (INL); Laura Cooper, asistenta adjunctă pentru Rusia, Ucraina și Eurasia al Secretarului Apărării; Ethan Rosenzweig; Directorul pentru Europa din cadrul Biroului pentru democrație, drepturile omului și muncă (DRL), Tom Selinger; directoarea regională a Corpului Păcii pentru Europa, Mediterana și Asia, Rebecca Sharp, precum și alte persoane din cadrul Guvernului Statelor Unite.