Principală  —  IMPORTANTE   —   Luptătorul Artiom Deleanu a devenit…

Luptătorul Artiom Deleanu a devenit campion european

Sursa foto: CNOS

Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a devenit campion european. La București el a obținut trei victorii la categoria de greutate 55 kg, cu bulgarul Stefan Grigorov, armeanul Manvel Khachatryan și azerul Rashad Mammadov, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

În finală a ajuns și Victor Ciobanu (60 kg). El a trecut de ucraineanul Viktor Petryk, sârbul Georgij Tibilov și Sadyk Lalaev. În ultimul act, Victor Ciobanu îl va întâlni pe azerul Nihat Mammadli. La 72 kg, Daniel Cataraga va evolua în recalificări. El îl va întâlni pe ungurul Krisztian Vancza.

La aceeași competiție pentru medalia de bronz a luptat și Maestrul Internațional al Sportului Alexandrin Guțu, care a cedat în fața adversarului din Rusia, clasându-se pe locul V, conform Ministerului Educației și Cercetării.

Lotul naţional de lupte greco-romane al R. Moldova participă la Campionatul European, care se desfășoară în România, în perioada 12-18 februarie.

În martie 2022, Artiom Deleanu a cucerit medalia de bronz la Europenele Under 23, care s-a desfășurat în Bulgaria. El i-a învins atunci pe grecul Ilias Zirakis și germanul Steven Ecker.