Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lucrările pentru amenajarea punctului de…

Lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate, anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu

Sursa foto: Faceboock, Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat, în mediul online, că lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate.

Andrei Spînu a declarat că de la deschiderea podului au fost efectuate peste 39.100 de treceri ale frontierei, iar în perioada următoare R. Moldova va lucra cu autoritățile române pentru a se asigura că punctul de trecere a frontierei va fi deschis 24/24 de ore.

Potrivit lui Andrei Spînu, în cadrul proiectului au fost construite următoarele:

🔹 drum de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către str. Podul de Flori, cu lungimea de 2,089 km;

🔹 platforma punctului de trecere a frontierei PTF pe o suprafață de cca 11 500 m2;

🔹 platforma de parcare pe o suprafață de cca 13 000 m2 – adică pentru aproximativ 100 de camioane;

🔹 drum de ocolire a or. Leova cu lungimea de 1,5 km (G99 – str. Podul de Flori) – format din 3 sectoare.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, îi invită, pe cei care au întrebări referitor la proiect, să verifice informația despre toate cele 117 documente referitoare la construcția obiectivului, în următorul document: https://drive.cloud.gov.md/s/SASBJezNSM3bHQb.

Lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane, au început în toamna anului 2022, iar atunci valoarea proiectului era estimată la 250 milioane de lei. Potrivit Ministerului Infrastructurii, costurile au crescut cu 30 de milioane de lei.

Sursa foto: Facebook, Andrei Spînu
Sursa foto: Facebook, Andrei Spînu
Sursa foto: Facebook, Andrei Spînu
Sursa foto: Faceboock, Andrei Spînu