Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Deciziile aprobate de CEC,…

VIDEO Deciziile aprobate de CEC, în ședința extraordinară, în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc miercuri, 12 mai, într-o ședință extraordinară în cadrul căreia urmează să fie examinate mai multe subiecte cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

În ședința extraordinară a CEC urmează să fie stabilit locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, dar și plafonulul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

LIVE TEXT:

11:00 Ordinea de zi a fost epuizată.

10:48 CEC a aprobat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în mijloacele de informare în masă din R. Moldova. CEC a privit avizul CCA în acest sens.

10:40 CEC a aprobat: 68 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

10:34 50 de mii de lei pentru partide și 10 mii pentru candidații independenți – este cuantumul creditului fără dobândă, stabilit de CEC, acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

10:30 A fost stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Plafonul aprobat de CEC  – 20 707 070 lei.

10:27 Este examinat subiectul cu privire la stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

10:26 A fost stabilit plafonului mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

10:18 CEC a stabilit locul și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. Astfel, candidații vor putea depune actele pentru înregistrare în perioada 14 mai – 11 iunie 2021, la sediul CEC. Programul: luni – vineri, de la 9:00 – 16:00, iar în ultima zi, de la 9:00 – 17:00.

10:07 Ordinea de zi a fost aprobată. Pe agendă sunt șase subiecte, toate cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

10:00 Ședința a început. Este examinată ordinea de zi a ședinței.

Lista subiectelor incluse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare:

  1. Cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova
  1. Cu privire la stabilirea plafonului mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
  1. Cu privire la stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
  1. Cu privire la stabilirea cuantumului creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
  1. Cu privire la acreditarea observatorilor naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
  1. Pentru aprobarea Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în mijloacele de informare în masă din R. Moldova

La 28 aprilie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021, asta după ce Curtea Constituțională a decis tot miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională.

Citește și: