Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Guvernul de la Chișinău…

LIVE Guvernul de la Chișinău se întrunește în ședință: Cabinetul de miniștri a aprobat sesizarea privind declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR”

Guvernul R. Moldova se întrunește miercuri, 9 noiembrie, într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi a Executivului sunt incluse 18 subiecte.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat la începutul ședinței Guvernului că mai multe conturi de Telegram ale unor oficiali de stat au fost sparte și a solicitat responsabililor pe domeniu să se asigure că autoritățile folosesc în siguranță toate tehnologiile informaționale.

„Este foarte interesant că în mesajele false care au apărut de pe conturile de Telegram ale unor oficialități este vizat dl Litvinenco care vine azi cu o sesizare pentru a scoate în afara legii Partidul Șor”, a spus prim-ministra Gavrilița.

La rândul său ministrul Justiției Sergiu Litvinecno a declarat că aceste mesaje au fost previzibile în contextul în care „se apropie finalul grupărilor criminale”. Litvinecno a propus suplimentarea agendei Guvernului cu subiectul privind sesizarea prin se se solicită declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR”.