Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarațiile premierului interimar după…

VIDEO Declarațiile premierului interimar după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență

Premierul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, a făcut luni, 5 aprilie, declarații de presă după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

Ședința Centrului unic de comandă a fost convocată la ora 18:00.

„Am rugat colegii de la MSMPS să facă o evaluare să vedem ce urmează. Colegii au comunicat că nu este exclus să fie o relaxare acest grafic mai scăzut de îmbolnăviri. Dacă în următoarele două săptămâni vom înregistra o diminuare constanta a cazurilor atunci vom putea vorbi despre o reducere generală a cazurilor de Covid Republica Moldova. (…) Circa 270 de corturi au fost instalată din momentul declanșării stării de urgență. În toate raioanele am avut loc ședința comisiilor extraordinare teritoriale. (…) Peste 2000 de polițiști, 3000 de carabinieri au fost implicați în informarea cetățenilor. Pentru aflarea în afara domiciliului în intervalul de timp 22: 00 – 5:00, au fost întocmite doar patru procese verbale aceștia fiind pasageri ai taxiurilor”, a declarat Aureliu Ciocoi.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova.

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”. 

Citește și: