Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un deputat de la guvernare…

Un deputat de la guvernare susține că demisia Anei Revenco din funcția de ministră de Interne are legătură cu atacul armat de la aeroportul din Chișinău

Arhivă

Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, susține că unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne, este atacul produs pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ana Revenco a demisionat din funcția de ministră a Afacerilor Interne pe 13 iulie.

Politicianul a făcut declarația la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, în contextul unui dialog despre rezultatelor anchetei interne privind atacul armat de la aeroportul din Chișinău, prezentate de ministrul Adrian Efros, luni, 4 septembrie.

„Procuratura Generală trebuie să facă claritate despre ce s-a întâmplat la Aeroport. MAI a inițiat o anchetă internă, dar în urma concluziilor procurorilor vor fi luate și alte decizii în raport cu acest caz. Ana Revenco și-a dat demisia în urma activității, acesta fiind un motiv din care a plecat”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii.

În același timp, Lilian Carp nu a putut oferi mai multe informații cu referire la faptul dacă ar urma noi demisii.

Demisia Anei Revenco a fost anunțată de prim-ministrul Dorin Recean pe 14 iulie. Aceasta a părăsit Executivul împreună cu ministrul Educației Anatolie Topală și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.