Principală  —  IMPORTANTE   —   Licitație pentru arenda spațiilor la…

Licitație pentru arenda spațiilor la Aeroportul Chișinău, runda 3. APP cere modificarea condițiilor și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani

Sursa foto: ZdG

Agenția Proprietății Publice (APP) lansează, pentru a treia oară, licitație pentru darea în arendă a spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Conform APP, licitația va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume.

„Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele doar o singură companie, Agenția Proprietății Publice propune ca o nouă licitație să se organizeze cu schimbarea condițiilor”, se arată într-un comunicat remis de APP.

Drept urmare, APP va recomanda AIC să examineze oportunitatea ajustării caietului de sarcini prin:

– Includerea explicațiilor suplimentare și mai detaliate ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări;

– Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7;

– Divizarea licitației în 2 loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante).

APP precizează că se va propune extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare.

„Menționăm că termenul de 3 ani prevăzut inițial în caietul de sarcini este bazat pe normele legale existente. Pentru a exclude limitarea actuală de maximum 3 ani de contract în locațiunea spațiilor din cadrul aeroportului, APP va veni către Parlament cu propuneri de ajustare a legii, pentru a include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile (interzise) de privatizare. Această modificare, de asemenea, va garanta că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor”, se arată în comunicat.

Sursa mai scrie că termenul de inițiere a licitației va curge din momentul modificării legislației cu privire la bunurile nepasibile de privatizare.

Până în prezent au fost organizate, fără succes, două licitații pentru locațiunea activelor neutilizate din incinta aerogării, pe un termen de 3 ani, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.