Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lapoviță și ninsoare în sudul…

Lapoviță și ninsoare în sudul țării. Pe anumite porţiuni de drum se circulă în condiţii de iarnă. Recomandările Poliției

Peisaj de iarnă în sudul Moldovei, acolo unde se așterne un strat subțire de zăpadă. În acest context, la această oră, la nivel naţional, se circulă în condiţii de iarnă, pe anumite porţiuni de drum, se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare, iar pe alocuri se poate forma gheţuş, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

Serviciul „InfoTrafic” al INSP recomandă conducătorilor auto să adepteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să nu efectueze manevre periculoase în trafic, iar în caz câ au nevoie de ajutor, puteţi apeleze la numărul de urgenţă ,,112” sau să se adreseze la cel mai apropiat echipaj de poliţie.

Recomandările poliţiei: 

  • autoturismul echipat cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin;
  • înainte de plecare autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat;
  • păstrați o distanță de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade;
  • nu circulați cu viteză, nu bruscați autoturismul și folosiți cât mai des frâna de motor.

În următoarele zile, vremea se răcește extrem de mult. Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în a doua jumătate a săptămânii, temperaturile vor coboră până la -15°C. Astăzi și miercuri se preved căderi de precipitați sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit meteorologilor, astăzi mercurul din termometre va indica minime de până la -3..-6°C, iar ziua valori maxime de până la 0..+1°C.

De joi, vremea se răcește brusc. Minimele vor ajunge până la -10°C. Ziua în nord vor fi -2..-1°C, în centru -1..+2°C și 0..+3°C în zona de sud. Noaptea, termometrelor voi indica în nord -3..-6°C, în centru -2..-5°C, iar în sudul ţării valorile vor atinge -1..-4°C.