Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Chișinău, sediul Centru și…

Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Buiucani, din nou ținta unei alerte cu bombă: obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate

sursa: Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău

Luni, 21 iunie, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în interiorul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru și Buiucani, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt este un obiect explozibil. Au fost evacuați toți angajații și persoanele, care se aflau în incinta clădirilor.

La fața locului a venit Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și specialiști de la „Bombteh”.

„Obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Bărbatul care a făcut apelul riscă amendă de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani”, susțin reprezentanții Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și Centru a fost și luni, 24 mai ținta unei amenințări cu bombă.