Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Inspectoratul General de Carabinieri are…

Inspectoratul General de Carabinieri are un nou comandant adjunct

Sursa: carabinier.gov.md

Inspectoratul General de Carabinieri (IGC) are un nou comandant adjunct. Este vorba despre Ilie Ciocoi, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, Ilie Ciocoi a activat în diverse funcții de conducere în cadrul Ministerului Apărării, începând cu anul 2002. Ultima funcție deținută de Ciocoi a fost de șef al Direcției Inspecție Generală din cadrul Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, conform informațiile oferite de IGC.

Deține o diplomă de master în științe militare, fiind absolvent al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, și a urmat mai multe cursuri în domeniul militar, atât în țară, cât și în străinătate. A fost decorat cu ordinul „Credință Patriei clasa III” și medalia „Meritul Militar”.

„Ciocoi își propune să continue bunele practici ale instituției, orientate spre siguranța fiecărui cetățean, dar și să implementeze noi practici în linie cu standardele europene.

În concordanță cu obiectivele setate de ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, comandantul adjunct își va focusa activitatea pe îmbunătățirea capacităților profesionale ale carabinierilor, prin participarea acestora la misiuni internaționale și îndeplinirea angajamentelor conform Cartei ONU și tratatelor internaționale. Aceste acțiuni vor contribui la promovarea valorilor fundamentale ale democrației, respectului pentru drepturile omului și supremației legii.

Aceste deziderate contribuie la asigurarea ordinii și securității pe stradă, la întărirea siguranței cetățenilor și la păstrarea liniștii în comunități”, se arată în comunicatul publicat de MAI.

La începutul anului 2024, Dumitru Scurtu a fost desemnat în funcția de comandat general al IGC al Ministerului Afacerilor Interne, pentru un termen de 5 ani. Candidatura acestuia a fost susținută de membrii Guvernului. Acesta a deținut anterior funcția de comandant adjunct al Inspectoratului. IGC are trei funcții de comandant adjunct, în prezent una dintre ele fiind ocupată de Vasile Ionel.