Principală  —  IMPORTANTE   —   Informații de ultimă oră despre…

Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a bărbatului din Tadjikistan

Starea de sănătate a lui Rustam Ashurov Karimovici, cetățeanul din Tadjikistan care a comis dublul omor la Aeroportul Internațional Chișinău, este foarte gravă, acesta având mai multe răni grave, conform unor surse ale Ziarului de Gardă.

Potrivit unor informații neconfirmate oficial, cel puțin cinci gloanțe au fost trase în corpul bărbatului în momentul asaltului de la aeroport.

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a declarat sâmbătă, 1 iulie, că în momentul intervenției, agresorul a atacat și o grupă de asalt care a intervenit pentru reținerea acestuia. Au fost schimburi de focuri, iar agresorul a fost rănit, aceasta fiind singura persoană care a fost rănită în timpul incidentului.

Tot sâmbătă, procurorul general interimar, Ion Munteanu a precizat că bărbatul „se află acum în stare gravă, de inconștiență, sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine”.

Rustam Ashurov Karimovici, cetățeanul din Tadjikistan care a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău, nu poate fi extrădat din R. Moldova. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat că cetățeanul străin urmează a fi judecat în R. Moldova, unde a comis fapta.

Ion Munteanu a mai precizat că Procuratura Generală (PG) a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, nefiind inițiat un dosar pe cauza infracțiunii de terorism. Întrebat de jurnaliști ce riscă atacatorul, el a precizat că legislația R. Moldova prevede inclusiv închisoare pe viață.

Vineri, 30 iunie, un incident grav a avut loc în incinta aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia a atacat un polițist de frontieră, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior atacatorul a mai împușcat o persoană, angajată în securitatea aeroportuară. Ambele victime au decedat.

Oamenii legii au intervenit imediat la fața locului. Pasagerii au fost evacuați din aeroport, iar zborurile au fost amânate. La aproximativ o oră de la primele împușcături, atacatorul a fost capturat de angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială Fulger. Pe acest caz Procuratura de la Chișinău a deschis un dosar penal.