Principală  —  IMPORTANTE   —   Incident la Aeroportul Internațional Chișinău.…

Incident la Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetățean străin, care nu avea acte valabile, a sărit de pe trapa unui avion

Foto: Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

Un cetățean străin, care nu avea acte valabile, a sărit de pe trapa unui avion. Incidentul a avut loc miercuri, 21 iunie, în jurul orei 03:50, la Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de intrare în R. Moldova, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

„Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia verificării unor pasageri de la ruta „Antalya-Chișinău” nemijlocit la scara aeronavei. Ca urmare, un cetățean străin a primit refuz de intrare în R. Moldova pe motiv că nu deținea acte valabile și nici nu și-a putut justifica scopul vizitei în țara noastră. 

La fața locului i-a fost acordat primul ajutor medical, ulterior însoțit de un echipaj al Poliției de Frontieră persoana a fost transportată la una din instituțiile medicale din capitală. Din spusele medicilor viața străinului este în afara oricărui pericol”, menționează instituția.

Conform Poliției de Frontieră, au fost inițiate cercetări interne în vederea elucidării circumstanțelor pe caz.

Totodată, pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor, fără a fi respectate regulile de intrare în R. Moldova, compania aeriană riscă amendă contravențională de până la 300 unități contravenționale (15 000 de lei, n.red.).