Principală  —  IMPORTANTE   —   Timp de două luni, în…

Timp de două luni, în R. Moldova a fost vaccinate 4% din populația țării

Foto: Digi 24

În două luni de la începutul campaniei de vaccinare, în R. Moldova a fost vaccinate 4% din populația țării, anunță autoritățile din sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.

Acoperirea cu vaccin a populației constituie 4%. Cea mai înaltă acoperire cu vaccin o avem printre personalul medical. În spitalele municipale și republicane rata acoperirii cu vaccin este de 80 la sută”, a declarat președinta Comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Angela Paraschiv.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost administrate 151 145 de mii de doze de vaccin.

1 265 de persoane vaccinate au avut reacții adverse după imunizare. Majoritatea au avut forme ușoare, iar 53 de oameni au avut forme moderate, „febră de la 38,5 și reacție alergică”.

Autoritățile din sănătate mai anunță că din 151 145 de persoane imunizate, 332 au avut testul pozitiv după vaccinare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii 500 de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, R. Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin.