Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGP, după manifestația Partidului „Șor”…

IGP, după manifestația Partidului „Șor” din fața PG: „Au fost întocmite 11 procese verbale pentru contravenții ce atentează la ordinea și securitatea publică”

Sursa foto: Partidul Șor/ Facebook

26 de persoane, printre care 10 minori, ce aveau un „comportament dubios”, au fost conduse la Poliție pentru identificare și documentare. Totodată, au fost întocmite 11 procese verbale pentru contravenții ce „atentează la ordinea și securitatea publică”, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP), făcând referire la manifestația organizată luni, 28 noiembrie, de Partidul „Șor” în fața Procuraturii Generale (PG).

La manifestația din centrul capitalei au participat aproximativ 3800 de persoane, conform IGP.

„De la începutul protestului s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare a situației. Totodată, cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului și cu comportament dubios.

Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la protest. 26 de persoane ce aveau un comportament dubios au fost conduse la Poliție pentru identificare și documentare, printre care și 10 minori fără cineva care să-i însoțească (…). Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri și instigă sau comit acte de violență vor purta răspundere conform legislației. Totodată, organizatorii protestului, pentru faptele admise în cadrul acestuia, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal”, precizează IGP într-un comunicat.

Luni, 28 noiembrie, reprezentanții Partidului „”Șor au adunat, din nou, mai mulți oameni în centrul capitalei pentru a organiza o manifestație împotriva partidului de guvernământ. Aceștia au pornit de la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare, deplasându-se spre Procuratură pe carosabil.

Anterior, ZdG a scris că, trei dintre reporteri, la câteva zile după ce au participat la un protest organizat de Partidul „Șor”, au fost remunerați de către persoanele responsabile de recrutarea protestatarilor, așa-zisele „patratiste”, cu câte 400 de lei. Banii i-au primit în diferite locații din Orhei, iar tot procesul a fost filmat și documentat de ZdG. De asemenea, ZdG le-a identificat pe câteva dintre persoanele care se ocupă cu recrutarea și recompensarea oamenilor aduși, așa-numitele „patratiste” din Orhei. Printre ele se numără activiste de partid, consiliere municipale ale Partidului Șor, precum și angajate la Primăria Orhei. 

Ziarul de Gardă a realizat mai multe articole și video la subiectul protestelor organizate de PP „Șor”, care pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos: