Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul Japoniei va oferi R.…

Guvernul Japoniei va oferi R. Moldova un grant în valoare 240 de milioane de lei pentru procurarea din Japonia a 19 autospeciale pentru IGSU

Guvernul Japoniei va oferi R. Moldova un grant în valoare de circa 240 de milioane de lei pentru procurarea din Japonia a 19 autospeciale pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Am semnat documentele necesare pentru inițierea unui proiect denumit „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”. Proiectul dat va fi implementat cu suportul Guvernului Japoniei care va oferi un grant în valoare de 1,55 miliarde yene japoneze, suma echivalentă cu aproape 240 de milioane de lei, a declarat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco în cadrul unui briefing de presă.

Acest grant va fi utilizat pentru procurarea din Japonia și livrarea în R. Moldova a 19 autospeciale de intervenție pentru IGSU, a menționat Revenco.

Aceste auspeciale vor ajunge în șase regiuni ale țării și vor deservi circa un milion de cetățeni.

Potrivit ministrei Afacerilor Interne, zece autospeciale de intervenție reprezintă autoscări, iar alte nouă – autocisterne.