Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul Coreei a donat trei…

Guvernul Coreei a donat trei milioane de dolari pentru sprijinirea programelor UNICEF dedicate copiilor moldoveni și ucraineni

Sursa foto: UNICEFF

Guvernul coreean a contribuit cu 3 milioane de dolari la Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a spori accesul la protecție, educație și servicii de sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații dificile din Moldova, inclusiv refugiații ucraineni, potrivit unui comunicat.

Contribuția Coreei va ajuta UNICEF să continue să asigure servicii medicale primare și de sănătate gratuite și servicii de intervenție timpurie pentru copiii și îngrijitorii lor care au fugit de războiul din Ucraina.

De asemenea, va îmbunătăți accesul la aceste servicii pentru copiii moldoveni afectați de sărăcie sau dizabilități.

În plus, UNICEF își va intensifica eforturile de identificare și protejare a copiilor refugiați neînsoțiți și separați de violență și abuz, inclusiv violență bazată pe gen.

Inițiativa de protecție a copilului se va concentra, de asemenea, pe prevenirea separării copiilor, sprijinirea familiilor vulnerabile, a copiilor cu dizabilități și a celor care intră în contact cu legea și consolidarea capacității lucrătorilor sociali și de protecție a copilului de a oferi servicii esențiale atât refugiaților, cât și copiilor moldoveni.

În domeniul educației, UNICEF va canaliza sprijinul Coreei pentru a oferi instruire în domeniul STEAM tinerilor moldoveni și refugiați. Acest program își propune să echipeze tinerii cu abilitățile necesare pentru a-și urma cariera sau pentru a înființa întreprinderi sociale start-up în domeniile STEAM.

De la începutul războiului, aproximativ 120.000 de ucraineni și-au găsit siguranța în Moldova, inclusiv peste 52.000 de copii.

Din 2022, specialiștii în protecția copilului, sprijiniți de UNICEF, au identificat peste 900 de copii neînsoțiți sau separați la frontieră, asigurându-se că aceștia primesc acces la servicii de protecție, sănătate și educație. Mai mult, UNICEF a sprijinit sistemul de sănătate din Moldova să ofere servicii medicale gratuite mamelor refugiate și copiilor lor.