Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Geamul unei ambulanțe, distrus de…

Geamul unei ambulanțe, distrus de un bărbat care se împotrivea transportării la spital a soției sale, pe care a agresat-o fizic

Sursa: Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească/Facebook

Un bărbat a spart geamul lateral al unei ambulanțe venite să-i acorde asistență medicală soției sale. Femeia, în vârstă de 28 de ani, a declarat medicilor că a fost lovită cu pumnii și picioarele de către soțul său, în stradă. Cazul a avut loc duminică, 13 octombrie, și a fost raportat de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

În timpul acordării asistenței medicale de urgență de către SAMU Ciocana, soțul pacientei ar fi refuzat transportarea acesteia la spital și ar fi dat dovadă de un comportament „neadecvat, devenind agresiv, și a spart cu capul fereastra laterală a ambulanței”, conform unui comunicat de presă emis de CNAMUP.

Echipa de asistență medicală urgentă a solicitat ajutorul poliției care a sosit și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pacienta în stare gravă a fost preluată de către altă echipă de asistență medicală urgentă și transportată la IMSP IMU și internată cu „politraumatism. Traumă cranio-cerebrală. Comoție cerebrală. Fractură multiplă de coaste III-VII pe stânga. Contuzia țesuturilor moi a abdomenului, membrelor superioare și inferioare”.

„IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească condamnă orice fel de acțiuni, care expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor. Vă comunicăm că în perioada lunilor ianuarie – octombrie 2024 au fost înregistrate peste 170 de cazuri de agresiuni ale echipelor AMU, dintre care 144 verbale și 26 fizice”, mai notează instituția.