Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un apartament cu trei…

FOTO Un apartament cu trei camere și terasă, într-o zonă de elită din București – achiziția pe care Gheorghe Cavcaliuc ar fi vrut s-o țină în taină

Un apartament cu trei camere și terasă, într-o zonă de elită din București – Greenfield Residence, este achiziția pe care colonelul și, mai nou, politicianul Gheorghe Cavcaliuc ar fi vrut s-o țină în taină, scrie CU SENS.

CU SENS a obținut documente care arată că apartamentul de 74,9 metri pătrați i-a costat, pe el și partenera lui, 459.703 RON, adică circa 95.000 euro – bani achitați în șase rate, într-o perioadă de doar patru luni și jumătate. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat în decembrie 2019, la doar jumătate de an de la demisia lui Cavcaliuc din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Apartamentul se află în complexul Greenfield Residence, situat în zona de Nord a capitalei României, la doar zece minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Potrivit documentului emis de autoritățile române, Gheorghe Cavcaliuc deține 50% din apartamentul cu suprafața utilă de 68,6 metri pătrați și o suprafață totală de 74,9 metri pătrați. Cealaltă jumătate se află în proprietatea partenerei sale de viață – Eugenia Cavcaliuc. Cei doi apar în contractul de vânzare-cumpărare drept cetățeni români, cu viza de reședință la Vaslui.

Apartamentul este compus din trei camere, grup sanitar, bucătărie, dressing, baie și terasă și a fost cumpărat la pachet cu o cotă-parte de 4,12% din părțile comune ale blocului și o cotă de teren aferent cu suprafața de 15,6 metri pătrați, mai scrie CU SENS.

Sursa: Cu Sens

L-au achiziționat în decembrie 2019, la doar jumătate de an de la demisia lui Cavcaliuc din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Prin urmare, noua achiziție nici nu s-a regăsit în declarația de avere și interese pentru anul 2019, care a fost depusă la demisie. Atunci, Cavcaliuc a declarat un venit de puțin peste 200 mii de lei – salariul său de șef-adjunct la IGP, două apartamente și o vilă.

Primul care a vehiculat informația despre apartamentul nedeclarat al lui Cavcaliuc a fost Renato Usatîi, liderului blocului electoral care-i poartă numele, candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Cavcaliuc s-a înscris și el în cursa pentru fotoliul de deputat pe lista Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a cărui președinte este. Deși se află pe poziția a cincea în lista candidaților PACE, ar putea avea un loc în Parlament doar dacă partidul său va obține numărul minim de voturi, adică 5%.

Colonelul Cavcaliuc se apără și spune că nu a inclus proprietatea de peste hotare în declarația de avere, depusă la CEC, cu bună știință. Asta chiar dacă a încălcat legea.