Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Proiect unic în R.…

FOTO Proiect unic în R. Moldova: Familia care a creat o cramă digitală

Sursă foto: Profile Agency

Serghei Rizov, în vârstă de 46 de ani, este fondatorul unei crame digitale la Taraclia. Afacerea familiei Rizov a începutul în anul 2008, când membrii acesteia au cumpărat mai multe terenuri și au început să cultive viță-de-vie. După mai bine de zece ani de muncă, familia produce vin de calitate înaltă, care corespunde standardelor internaționale.

Pentru a-și dezvolta afacerea, anul trecut, antreprenorul a decis să aplice la programul Digital Impact, parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul. Astfel, după ce a trecut toate etapele programului, Serghei Rizov a obținut un grant datorită căruia a elaborat o cramă digitală, proiect unic în R. Moldova, pe care l-a dezvoltat pentru a-și extinde baza de clienți, dar și de a dezvolta cultura consumului de vin în. 

Implementarea proiectului Digital Wine Cellar a necesitat o investiție totală de 690 de mii de lei. Unicitatea acestei crame digitale constă în posibilitatea de a efectua degustări, de a evalua și de a cumpăra vinuri folosind inclusiv aplicația mobilă și site-ul web. Cel mai important avantaj este posibilitatea de a stoca vinurile în cramă, cu monitorizarea permanentă a condițiilor de depozitare: temperatură, umiditate sau lumină”, menționează antreprenorul. 

Această soluție tehnică permite iubitorilor de vinuri să cumpere vinurile imediat după ce acestea au fost fabricate, să le depoziteze corespunzător și să le consume la apogeul dezvoltării lor. „Este un fel de investiție în vinuri de calitate înaltă cu potențial de dezvoltare”, menționează vinificatorul. 

Programul Digital Impact pentru Cahul este implementat de Start-up Moldova în perioada 2022-2024 și face parte din Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană, Suedia și implementat de ATIC. „Obiectivele programului sunt sprijinirea dezvoltării startup-urilor digitale și inovatoare din regiunea Cahul”, notează organizatorii.