Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Medici, asistenți medicali și…

FOTO Medici, asistenți medicali și paramedici din R. Moldova, premiați peste Prut pentru profesionalism în asistență medicală

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Medicii, asistenții medicali și paramedicii din R. Moldova, care au oferit suport colegilor lor din România în lupta cu pandemia de COVID-19, au fost premiați pentru profesionalism în asistență medicală, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Galei Elitelor Medicale, care s-a desfășurat la Iași.  

„Prima echipă, compusă din 22 de medici și asistente medicale, dar și zece paramedici, au ajutat colegii din România la tratarea pacienților infectați cu COVID-19, în perioada 18-31 octombrie 2021, iar cea de-a doua – 20 de medici și asistenți medicali, precum și șapte paramedici, în perioada 1-14 noiembrie. Gala Elitelor Medicale celebrează elitele medicinei românești și internaționale pentru profesionalism și performanțe remarcabile în domeniu”, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit autorităților din sănătate, în total, 42 de medici și asistenți medicali, dar și 17 paramedici din țara noastră s-au aflat anul trecut într-o misiune umanitară, la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași.