Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Mai multe corturi de…

FOTO Mai multe corturi de odihnă cu mese, instalate în fața sediului PAS. Cum explică partidul

Foto: Facebook/Elena Covalenco

Mai multe corturi de odihnă cu mese au fost instalate în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Chișinău. Conform serviciului de presă al PAS, în corturile instalate chiar pe trotuarul din fața sediului partidului ar urma să fie urmărite rezultatele alegerilor de duminică.

Instalarea corturilor chiar pe trotuar a stârnt indignare în rândul internauților. Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), parte a Partidului Social Democrat European, Iurie Ciocan, se numără printre critici.

Și deputatul independent, parte a echipei MAN a lui Ion Ceban, Gaik Vartanean a criticat instalarea meselor în fața sediului PAS.

„Un singur partid în miezul zilei, în timp ce toată țara votează, de la Chișinău până în cel mai mic sat…. se pregătește de masă. Să le urăm o poftă de mâncare plăcută – julien, mămăliguță, mici și un pic de pește roșu. Ce alte bucate?”, a scris Vartanean pe o rețea de socializare.

Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt PAS, Adriana Vlas, a spus că: „Sunt corturi instalate pentru membrii PAS, presă și toți cei care vor să se alăture seara să urmarească rezultatele alegerilor împreună cu echipa PAS”.

Rezultatele scrutinului vor putea fi urmărite live pe pagina CEC – cec.md, începând cu ora 22:00.

Foto: Facebook/Elena Covalenco

Duminică, 5 noiembrie 2023, în R. Moldova au loc alegerile locale generale. Cetățenii urmează să aleagă 898 de primari și 11 058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I și II. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 297 de persoane, iar pentru 11 058 de mandate de consilier – 45 775 de persoane. Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați douăzeci și șapte de candidați. La urnele de vot sunt așteptați 2 758 810 de alegători.