Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Locuitorii unei comune din…

FOTO Locuitorii unei comune din România au avut posibilitatea să se vaccineze în propria gospodărie sau în curtea vecinilor

sursa foto: Primăria comunei Ciugud

Locuitorii comunei Ciugud, județul Alba au fost vaccinați în cadrul campaniei „Vaccinare la poarta ta”, derulată de autoritățile publice locale în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Alba, care a asigurat dozele de vaccin și o parte din personalul medical, echipele de vaccinare fiind suplimentate cu medicii și asistenții de familie din comuna Ciugud.

„Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare” sunt două acțiuni prin care am încercat să aducem vaccinarea cât mai aproape de cetățenii comunei Ciugud. Ne bucură deschiderea de care s-au bucurat în rândul cetățenilor noștri aceste acțiuni pilot și sperăm să existe cât mai multe inițiative de acest fel, care să stimuleze vaccinarea în mediul rural. Să nu uităm că 45 % din populația României trăiește în mediul rural și aici există cele mai mari provocări pentru campania națională de vaccinare”, a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

„Șezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud și presupune organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici.

„Aici, în condiții de distanțare și cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulți vecini de pe o stradă și vor fi vaccinați de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării și monitorizării persoanelor vaccinate”.

„Acțiunile au avut ca scop conștientizarea vaccinării din zona rurală prin oferirea posibilității cetățenilor de a se vaccina în propria gospodărie sau în puncte temporare amenajate cât mai aproape de casele lor”