Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Judocanul moldovean Denis Vieru…

FOTO Judocanul moldovean Denis Vieru își menține statutul de lider în clasamentul mondial

Sursa foto: eju.net

Judocanul moldovean Denis Vieru și-a menținut statutul de lider pe parcursul anului 2023 în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 66 de kg. El a încheiat anul precedent cu un număr de 6580 de puncte, în ierarhia mondială, cu 766 de puncte mai mult decât mongolul Baskhuu Yondonperenlei, care e pe locul secund, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit paginii oficiale a Federației Europene de Judo, Denis Vieru este unul dintre „cei mai dinamici și mai interesanți judocani din circuitul mondial de judo”.

Sursa foto: eju.net

Sursa foto: MEC

În anul 2023, conform unui comunicat al MEC, Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Paris, Baku și Tokyo, iar cel mai bun rezultat a fost titlul continental adjudecat în premieră la Campionatul European rezervat seniorilor. Judocanul a cucerit medalia de argint la Masters-ul din Ungaria.

„Nu știu dacă ar fi corect să zic că sunt foarte mare patriot, pentru că mereu este loc de mai bine, dar sunt mândru de oamenii din R. Moldova. (…) Avem talente și oameni buni, oameni reușiți, în toate domeniile, doar că sunt mai puțin apreciați și poate văzuți. Și rareori când o persoană poate ieși în evidență pe arena europeană sau mondială, dar când o face, o face frumos”, a declarat campionul european la judo, Denis Vieru, în cadrul unui Podcast ZdCe.

Judocanul a vorbit despre condițiile în care se face sport de performanță în R. Moldova și cum l-a recompensat statul pentru performanțele sale, a spus dacă s-a gândit vreodată să reprezinte altă țară și ce ar face dacă ar fi ministru responsabil de domeniul sportului.