Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Incendiu într-un bloc locativ…

FOTO Incendiu într-un bloc locativ din Soroca: opt persoane, printre care trei copii, evacuați

Foto: IGSU

Un incendiu a izbucnit marți, 15 iunie, într-un apartament dintr-un locativ cu nouă nivele din Soroca. Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru a stinge flăcările, dar și pentru a evacua opt persoane, dintre care și trei copii, care se aflau în apartamentele alăturate de cel cuprins de flăcări.

Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit în jurul orei 19:09 într-un apartament de la etajul opt al unui bloc de locuit cu 9 nivele din Soroca.

„Conform datelor înregistrate, un apartament cu două camere de la etajul 8 a fost cuprins de flăcări. La fața locului imediat au intervenit două echipaje de pompieri , care ajunși au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale păstrate pe balconul locuinței”, informează IGSU.

În timpul intervenției, pompierii au evacuat opt persoane, dintre care trei maturi și cinci copii, care se aflau în apartamentamentele alăturate și riscau să fie intoxicați cu fum.

„În timpul intervenției salvatorii au evacuat din apartamentele vecine trei maturi și cinci copii pentru a evita intoxicarea acestora cu produsele de ardere. În urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit, iar flăcările au distrus în totalitate bunurile materiale păstrate pe  balconul apartamentului și  parțial mai multe  bunuri materiale dintr-o cameră de locuit cu dimensiunile de 20 m2”, susțin pompierii.

Flăcările au afectat o parte din bunurile din locuință. Specialiștii IGSU urmează să stabilească cauzele producerii incendiului.