Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Incendiu devastator la mănăstirea…

FOTO Incendiu devastator la mănăstirea Hârjauca din Călărași: flăcările au mistuit 400 metri pătrați dintr-un depozit și 2 tone de cereale depozite în încăpere

Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecută la mănăstirea Hârjauca din raionul Călărași. Pompierii au luptat opt ore pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unui depozit de pe teritoriul mănăstirii.

Potrivit angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) pompierii au fost alertați vineri seara, la 19:30, printr-un apel telefonic despre incendiul care a izbucnit pe teritoriul mănăstirii, astfel că la fața locului au fost trimise patru echipaje de intervenție a pompierilor. Opt ore au luptat pompierii cu flăcările pentru a lichida complet incendiul.

La fața locului pompierii care ajuns au stabilit că acoperișul unui depozit de pe teritoriul mănăstirii este cuprins de flăcări. Salvatorii au reușit localizarea arderii la ora 21:00 și lichidarea finală la ora 05:11 către dimineața zilei de 3 aprilie”, menționează reprezentanții IGSU.

Flăcările au distrus 400 de metri pătrați din acoperișul depozitului unde a izbucnit incendiul, dar și 2 tone de cereale afla în interiorul încăperii.

Salvatorii menționează că nu au fost raportate victime.

Specialiștii urmează să stabilească de la ce au izbucnit flăcările.