Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Guvernul anunță că premierul…

FOTO Guvernul anunță că premierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a imunizat cu vaccinul anti-Covid produs de Sinopharm

Guvernul de la Chișinău a emis vineri, 30 aprilie, o notă prin care anunță că premierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a imunizat anti-Covid cu vaccinul produs de Sinopharm.

„Am ales să mă vaccinez pentru a mă proteja pe mine, familia mea, dar și oamenii alături de care muncesc. Cred cu tărie că imunizarea este singura și cea mai rapidă șansă de a reveni la normalitate. Indiscutabil, pandemia ne-a dat peste cap multe planuri și tabieturi cotidiene cu care ne-am deprins. COVID-19 a reușit să ne izoleze, să ne impună un șir de restricții și a devenit o grea povară pentru sistemul de ocrotire a sănătății, oprind, în același timp, creșterea economică a multor state din lume. Din păcate, țara noastră nu este o excepție în acest sens. Totodată, pandemia ne-a permis să revenim la prețuirea sănătății – protejarea sănătății și lupta pentru viața noastră și a celor dragi a devenit cea mai mare preocupare.Am încredere că eforturile oamenilor de știință în identificarea modalităților eficiente de combatere a virusului SARS-Cov-2 deja dau roade palpabile, vaccinarea masivă fiind fără alternativă în acest sens. Vă îndemn să respectați în continuare toate măsurile de precauție pentru a vă ocroti sănătatea și optați, fără rezerve, pentru imunizare”, a susținut Aureliu Ciocoi.

Vaccinul BBIBP-CorV este produs de Sinopharm Beijing Institute of Biological Products, se administrează în două prize, la interval de 3 săptămâni, și nu are contraindicații, anunța anterior specialiști din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.  Se utilizează pentru toată populația, de la vârsta de 18 ani, cu excepția persoanelor care ar putea fi alergice la unul dintre componente – sodium aluminium sulphate, substanțe ce se adaugă în toate vaccinurile pentru a le spori imunogenitatea. În caz de apariție a unor reacții alergice, persoanelor nu li se va administra a 2-a doză de vaccin, spun specialiștii din cadrul Universității de Medicină de la Chișinău.

Sinopharm este un vaccin inactivat ce stimulează organismul să genereze un răspuns imun și protejează de infecție. Menționăm că majoritatea vaccinurilor împotriva hepatitei A, a gripei și a poliomielitei sunt vaccinuri inactivate, această metodă fiind una sigură, utilizată de peste 100 de ani”, au menționat specialiștii din cadrul Universității de Medicină.

La 19 martie curent, responsabilii din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din R. Moldova au emis o notă informativă prin care a anunțat că 1000 de studenți și a medici-rezidenți au fost imunizați cu vaccinul BBIBP-CorV, produs de către Sinopharm Beijing Institute of Biological Products.