Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Germania și OMS au…

FOTO Germania și OMS au donat R. Moldova concentratoare de oxigen în valoare de peste 250 de mii de dolari

Germania și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au donat joi, 15 aprilie, R. Moldova 300 de concentratoare de oxigen și consumabile în valoare de 252.000 de dolari. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), concentratoarele vor ajuta la tratarea și restabilirea pacienților cu forme medii și grave de COVID-19.

Potrivit secretarului de stat al MSMPS, cele 300 de concentratoare de oxigen oferite R. Moldova sunt extrem de importante în această perioadă, când se înregistrează o creștere a cazurilor grave de COVID-19.

Aceste dispozitive medicale sunt o șansă la viață pentru fiecare pacient în stare gravă, care necesită un suport continuu de oxigen. Mulțumim Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru acest gest de solidaritate, precum și tuturor partenerilor care sunt alături de sistemul de sănătate al Republicii Moldova, în această perioadă complicată.”, a declarat Igor Curov, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Chiar de la începutul pandemiei, Germania a acordat multe ajutoare umanitare – costume de protecţie, ventilatoare pulmonare şi alte echipamente medicale moderne și utile pentru prevenirea şi tratarea infecţiei. Statul German a avut o contribuţie generoasă şi la platforma COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova beneficiază de vaccin gratuit. (…)”, a menționat Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Reprezentantul OMS în R. Moldova a subliniat că „donația de astăzi înseamnă mai multe vieți salvate, contribuind la tratarea a cât mai multor pacienți”.

Pandemia COVID-19 a înregistrat până la ora actuală circa 136.996.364 de cazuri, iar peste 733 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate. Până la 15 aprilie 2021, în Republica Moldova s-au înregistrat 243.365 cazuri de COVID-19.