Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Gardul din jurul complexului…

FOTO Gardul din jurul complexului locativ de pe strada Nicolae Testemițanu din capitală, construcția căruia a început fără autorizație, demontat forțat

Foto: Facebook/Pretura sectorului Centru

Gardul ridicat în jurul complexului locativ care a început să fie construit fără autorizație pe strada Nicolae Testemițanu din capitală a fost demolat forțat.

Pretura sectorului Centru anunță că la 10 iulie au fost executate lucrări de demolare forțată a împrejmuirii metalice construite ilegal la strada Nicolae Testimițeanu, 12.

Foto: Facebook/Pretura sectorului Centru

Demolarea a fost efectuată în conformitate cu regulamentul provizoriu privind procedura de demolare a construcțiilor executate ilegal pe terenurile ce aparțin domeniului public/privat al municipiului Chișinău din 04.12.2014, dar și în baza actul de constatare nr. 303 privind construcția în mod neautorizat a gardului.

Foto: Facebook/Pretura sectorului Centru

Deși la 1 aprilie curent, Pretura a emis în adresa agentului economic o prescripție privind demolarea benevolă a gardului construit, abia la 8 iulie pretorul a semnat o dispoziție privind demontarea și evacuarea gardului construit în mod neautorizat pe teren proprietate municipală, pentru că agentul economic nu a executat lucrările de demolare cerute.

INST: Un complex locativ a început să fie construit fără autorizație pe strada Nicolae Testemițanu din capitală. O parte din terenul îngrădit este proprietate publică

Anterior, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică (INST) a constatat că o companie de construcții executa lucrări de excavare a unei gropi de fundație în sectorul Centru al capitalei, în lipsa actelor permisive eliberate în modul corespunzător, precum şi în lipsa persoanelor atestate în domeniul construcțiilor. În plus, firma ar fi ocupat abuziv, prin îngrădire, un teren proprietate municipală.

Mai exact, INST a constatat că pe terenul amplasat pe strada Nicolae Testemițanu 12, Societatea Comercială „Inamstro” executa lucrări de excavare a unei gropi de fundație, în lipsa actelor permisive eliberate în modul corespunzător, precum şi în lipsa persoanelor atestate în domeniul construcțiilor: în lipsa dirigintelui de şantier şi al responsabilului tehnic.

„La şantierul de construcție este montat un gard de protecție pe perimetrul terenurilor cu numerele cadastrale 0100209.192 (proprietate municipală) şi 0100209.502 (proprietate privată), în lipsa proiectului de organizare a şantierului”, se arată într-un răspuns expediat de Inspectorat consilierului municipal Victor Chironda.

Anterior, Victor Chironda a declarat pe rețelele de socializare că „doar după ce a sesizat INST, la mai bine de o lună de la începerea lucrărilor, pe șantierul de pe str. Testemițanu a fost instalat un panou informativ”.

Acum două săptămâni, Ziarul de Gardă a solicitat Primăriei Chișinău și companiei „Inamstro” să se expună asupra subiectului, dar nu a primit vreun răspuns.