FOTO Conducerea Primăriei susține că la mai multe centre de vaccinare din Capitală s-au format cozi: „Am luat decizia ca administrarea vaccinului să se facă fără programare”
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat printr-un mesaj pe Facebook că de la primele ore ale dimineții cetățenii au format cozi la centrele de vaccinare anti-COVID din Capitală, întrucât municipalitatea a decis ca imunizarea să se facă fără programare.
Edilul Capitalei, Ion Ceban susține că, în ultimele două zile, numărul solicitărilor pentru vaccinare a crescut de aproximativ trei ori. În context, primarul menționează că în lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, municipalitatea a decis ca vaccinarea să se facă fără programare. Măsura vine chiar dacă, potrivit primarului, la unele centre de vaccinare s-au format cozi.
„(…) Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri. (…) Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații. Un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării. (…)”, se menționează în mesajul postat de către Ion Ceban.
De la începutul campaniei de vaccinare, timp de două luni în R. Moldova au fost vaccinate 4% din populația țării. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost administrate 151 145 de doze de vaccin.
- Timp de două luni, în R. Moldova a fost vaccinate 4% din populația țării
- Autoritățile din sănătate anunță că negociază cumpărarea unui lot de vaccin Pfizer: „Am solicitat 700 de mii de doze”
- R. Moldova a depășit pragul de 150 de mii de doze de vaccin administrate. Aproape trei mii de cetățeni, imunizate în ultimele 24 de ore
Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS), R. Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin, iar 151 145 au fost administrate. Cele mai multe doze de vaccin au fost donate R. Moldova de România, în total 204 mii de doze de vaccin AstraZeneca.
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce, pe 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii 500 de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene