Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ ANSA a dispus retragerea…

FOTO ANSA a dispus retragerea de pe piață a unor loturi de porumb pentru pop-corn

Sursa foto: ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează vineri, 5 mai, că a fost depistată prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos în porumb, destinat producerii floricelelor din porumb, care reprezintă „un risc pentru sănătatea consumatorilor, precum și alte neconformități”.

Conform ANSA, produsul a fost importat în R. Moldova de către agentul economic SRL „SADRO-URSU”.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

„Aceste boabe de porumb au fost preambalate în ambalaje cu cantități de 100g, 200g, 300g și 450g. Astfel producătorul produselor menționate: SRL „SADRO-URSU”, recheamă de la distribuitori toate loturile de boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform”, menționează reprezentanții ANSA într-un comunicat.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Conform ANSA, în cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la ANSA la numărul de telefon: 0(22) 29 26 16; linia verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544.

Sursa foto: ANSA