Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fost mercenar Wagner, cetățean rus…

Fost mercenar Wagner, cetățean rus venit în vizită la un „prieten din regiunea transnistreană”, neadmis pe teritoriul R. Moldova

Sursa foto: Reuters

Un cetățean rus, identificat ca fost mercenar Wagner, a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu intenția de a intra în Republica Moldova, la 11 martie 2024, informează Poliția de Frontieră.

„Conform declarațiilor, efectuate în cadrul controlului de securitate, străinul de 36 de ani a comunicat că este într-o vizită scurtă în Moldova, având ca destinație un prieten rezident în regiunea transnistreană.

Pe parcursul investigațiilor ulterioare, s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara Aeroportului și a manifestat un comportament evaziv, încercând să inducă în eroare autoritățile de securitate, prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Ca urmare a evaluării riscurilor și a protocolului de securitate în vigoare, cetățeanului Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar, i-a fost refuzată autorizarea de trecere a frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire, informează instituția.