Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Edificiile a 15 izolatoare de…

Edificiile a 15 izolatoare de detenție provizorie din R. Moldova au fost renovate din banii oferiți de Uniunea Europeană

sursa foto: Poliția R. Moldova

Edificiile a 15 izolatoare de detenție provizorie din R. Moldova au fost renovate din banii oferiți de Uniunea Europeană. UE a investit circa 60 de milioane de lei.

Conform Planului de acțiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016–2020, a fost redeschisă activitatea a 14 izolatoare de detenție provizorie, renovate și modernizate, care fac parte din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și Inspectoratelor de Poliție Hînceşti, Orhei, Cimişlia, Ungheni, Căuşeni, Edineţ, Sîngerei, Rîşcani, Cahul, Soroca, Comrat, Anenii Noi, Bălți. Inspectoratul de Poliție Criuleni urmează să-și reia activitatea.

În izolatoare au fost instalate sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula, de tip interfon, radioficare, securitate antiincendiară. La fel, au fost asigurate condiții, inclusiv ce țin de igiena personală.

Totodată, potrivit Inspectoratului General al Poliției, izolatoarele au uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi claustrofobie.