Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Echipele de asistență medicală urgentă…

Echipele de asistență medicală urgentă au efectuat peste 15.000 de întervenții în ultima săptămână

Echipele de asistență medicală urgentă au efectuat 15.182 de intervenții în ultimele 7 zile. Astfel, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 5.360 pacienți, dintre care 4.744 maturi și 616 copii, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Potrivit instituției, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de: 2.791 pacienți cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut; 1.744 persoane cu urgențe neurologice, dintre care 200 accidente vasculare cerebrale și 901 pacienți cu urgențe traumatologice.

Săptămâna trecută, echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 51 persoane, care au avut de suferit în urma a 40 de accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 41 pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

De asemenea, în acest interval de timp, Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai frecvent de persoanele cu urgențe respiratorii – 4.664 de solicitări. 

Echipele AMU au deservit 1.871 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).