Principală  —  IMPORTANTE   —   Echipamentul sportiv pentru Campionatul European…

Echipamentul sportiv pentru Campionatul European de Haltere va fi scutit de taxe de import și TVA

sursa: Federaţia de Haltere din Moldova

Echipamentul pentru Campionatul European de Haltere va fi scutit de taxe. La ședința plenară de joi, 22 iunie, Parlamentul a votat o derogare de la lege pentru achiziționarea echipamentului sportiv. Inițiativa legislativă a fost votată de 70 de deputați.

Deputatul Eugeniu Sinchevici, autorul proiectului de lege, a menționat că această inițiativă are drept scop promovarea și susținerea sportivilor din țara noastră.

„Trebuie să continuăm să încurajăm sportul, atât la nivelul sporturilor de masă, cât și celor profesioniste. Noi trebuie să ne asigurăm că tinerii, care abia încep cariera sportivă, au acces la infrastructura modernă și calitativă și că sportivii care ajung să arate performanță au toate condițiile pentru a excela”, a spus el.

Pentru organizarea Campionatului, conform Parlamentului, Federația de Haltere din R. Moldova a cumpărat echipament sportiv în valoare de peste 230 000 de euro (discuri, bare și platforme). Pentru importul acestora urma să fie achitate taxe în valoare de 48 000 de euro. Legislativul a votat pentru scutirea de taxele de import și TVA. Ulterior, după finalizarea Campionatului, Federația de Haltere va dona echipamentul școlilor sportive de specialitate din R. Moldova.

Campionatul European de Haltere se va desfășura în perioada 1 – 10 iulie, la Chișinău. La eveniment vor participa aproximativ 600 de sportivi din 45 de state.