Principală  —  IMPORTANTE   —   Două persoane s-au intoxicat cu…

Două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce au folosit o sobă defectă, iar un bărbat a decedat într-un incendiu, anunță IGSU

Sursa foto: jurnal.md

Două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce a explodat o sobă defectă din propria locuință. Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de 86 de ani, dar și o femeie în vârstă de 84 de ani au fost transportați la spital după ce au făcut focul în sobă și s-au intoxicat cu produsele emanate de la aceasta, anunță marți, 3 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cazul a avut loc pe 2 ianuarie 2023 într-o locuință din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni.

„(…) Cazul a fost raportat la ora 17:39. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale de către un echipaj a Serviciului de asistență medicală”, precizează reprezentanții IGSU.

Totodată, din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor, o persoană a avut de suferit în localitatea Scorțeni, raionul Telenești.

„Aici, un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit de vecini carbonizat, după ce un incendiu a cuprins lenjeria de pat. Focul s-a autostins fără de a fi solicitată intervenția pompierilor. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor antiincendiare în special la utilizarea surselor de încălzire. Pompierii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să nu poziționeze în apropierea surselor de încălzire mobilier, haine sau alte obiecte arzătoare”, precizează reprezentanții instituției.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2023, în R. Moldova s-au produs 14 incendii, iar o persoană a decedat.