Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două imobile de utilitate publică…

Două imobile de utilitate publică din capitală, transmise Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Sursa: APP

Două imobile, care se află în administrarea Agenției Proprietății Publice (APP) și a Academiei de Științe a Moldovei, dar nu sunt utilizate, vor fi transmise către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Guvernul a aprobat hotărârea în ședința din 14 august.

Astfel, cabinetul de miniștri a decis transmiterea construcției de sănătate, asistență socială, amplasată în mun. Chișinău, șos. Muncești 17, cu o suprafață de circa 700 de metri pătrați, din administrarea APP și gestiunea Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, către CNAMUP, pentru a fi transformată în Centru de instruire în domeniul medicinii de urgență și a calamităților. Totodată, clădirea amplasată în mun. Chișinău, șos. Muncești 426, de aproximativ 580 de metri pătrați, aflată în administrarea Academiei de Științe a Moldovei, va deveni o extensie a Centrului unic auto din cadrul CNAMUP.

„Optăm pentru eficientizarea gestionării bunurilor de utilitate publică și identificarea celor mai rentabile soluții în gestionarea bunurilor statului” – a afirmat Roman Cojuhari , director general al Agenției Proprietății Publice.

Conform informației prezentate de Ministerul Sănătății, la care se face referire în nota informativă, în prezent, Centrul de instruire își desfășoară activitatea în incinta clădirii din str. Toma Ciorbă 1, mun. Chișinău, aflată în gestiunea economică a Institutului de Medicină Urgentă, în încăperi cu suprafața totală de 140 de metri pătrați, care „nu asigură necesarul de spații pentru depozitarea simulatoarelor, precum și pentru instruirea și testarea deprinderilor practice a cadrelor medicale prin aplicarea metodei
de simulare, pe baza de softuri educaționale
”.

„Din lipsa spațiului necesar, Centrul de instruire închiriază spații în diferite locații pentru școlarizarea și evaluarea abilităților practice, de comunicare și lucrul în echipă în cadrul educației continue în medicină urgentă prespitalicească, fapt ce face dificilă activitatea colaboratorilor Centrului”, se arată în nota informativă a hotărârii de Guvern.

Potrivit informației prezentate de Ministerul Sănătății, pentru serviciile de proiectare și verificare a proiectului pentru dezvoltarea Centrului de instruire a fost preconizată suma de circa 1,5 milioane de lei și pentru lucrările de reconstrucție și reparație capitală a edificiilor și garajelor Centrului – 10 milioane de lei.