Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dorin Recean comentează falsurile despre…

Dorin Recean comentează falsurile despre indexarea pensiilor: „Este o minciună rușinoasă menită să sperie vârstnicii”

Sursa foto: Guvern

Premierul Dorin Recean a negat mai multe zvonuri, care circulă în mediul online, despre faptul că Guvernul ar opri indexarea pensiilor, subvențiile la litrul de lapte și medicamentele compensate, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă.

„Circulă un fals precum că Guvernul ar opri indexarea pensiilor. Este o minciună rușinoasă menită să sperie vârstnicii. Guvernul va continua indexarea pensiilor și va crește pensiile ori de câte ori va avea posibilitatea. Am crescut de 2 ori și pensia minimă (de la 1143 la 2778 de lei), și pensia medie (de la 2067 la 3926 de lei) și vom continua să facem aceste creșteri”, a declarat Dorin Recean

Totodată, Dorin Recean declară că un alt fals care circulă este despre suspendarea subvențiilor la litru de lapte.

Acesta afirmă că Guvernul subvenționează și va continua ofere subvenții la litru de lapte.

„Deja vedem un rezultat pozitiv semnificativ, creșterea investițiilor în vite cornute mari, creșterea volumului de lapte produs aici, la noi, în Republica Moldova. Vom continua să încurajăm investițiile în agricultură cu valoare adăugată înaltă”, a declarat Dorin Recean.

Speculațiile cu privire la faptul că medicamentele compensate trebuie să înceteze, la fel, este un fals, potrivit premierului Dorin Recean.

„Lista medicamentelor compensate a crescut cu 40% și este important ca oamenii să cunoască acest lucru. Încurajăm cetățenii să meargă la medicii de familie și să afle care sunt aceste medicamente oferite gratuit sau mult mai ieftin de către stat”, susține Dorin Recean.